BESØG VORES SHOWROOM I AARHUS ELLER NØRRESUDNBY

VEDLIGEHOLD AF TRÆMØBLER

SÅDAN SKAL DU GØRE

Forlæng dit træmøbels levetid med den rigtige pleje

Massive træmøbler behandlet med olie kræver vedligehold, hvis det ønskes at bibeholde udtrykket. Det er vigtigt, at genbehandling af Wood Zone træmøbler udføres med samme behandling, som møblet oprindeligt var behandlet med. Derudover må kun de rengørings- og vedligeholdelsesprodukter, som er egnet til den specifikke behandling bruges. Benyt aldrig almindelige husholdningsmidler, sæber mm. da disse beskadiger olien, blotter træet og gør træmøblet mindre slidstærkt og mere modtagelig for pletter og misfarvning.

Hos Wood Zone benytter vi de olier og plejeprodukter, som vi mener er de bedste på markedet, fra Rubio Monocoat. Noget af det smarte ved netop disse produkter er, at der er et stort udvalg af både sæber, pletfjernere, vedligeholdelsesolier og meget mere, som passer sammen. Du skal derfor ikke være nervøs, når du eksempelvis skal rengøre dit spisebord. Sæberne og pletfjernerne fra Rubio Monocoat er lavet til netop ikke at skade den olierede overflade. Vi er officiel forhandler af Rubio Monocoat, og tilbyder et stort udvalg af både pleje, vedligehold og træolie, som findes her.

Træ er et levende materiale, som påvirkes af miljø og klima

Træ er et levende materiale, som påvirkes af miljø og klima. Særligt luftfugtigheden kan få massivt træ til at arbejde, hvilket kan resultere i, at træet revner. Den ideelle luftfugtighed for et bord i massivt træ ligger på mellem 30 % og 60 %. Er luftfugtigheden lavere end 30 % øges risikoen for revner. Grundet træets natur, bør et træmøbel placeres væk fra varmekilder, direkte sollys eller anden varmepåvirkning for at undgå revner. En luftfugtighed på over 60 % kan ligeledes skade træmøblet, da dette kan forsage skævvridninger og generelt ekspansion af træet.

Træets følsomhed overfor ændringer i luftfugtighed og temperatur gør, at et møbel i massivt træ kan ændre sig i takt med, at årstiderne skifter – en bordplade i massivt træ vil eksempelvis kunne ændre bredde. I vinteren er luftfugtigheden lav, hvilket vil få træet til at trække sig sammen, hvorimod luftfugtigheden om sommeren er højere og resulterer i, at træet ekspanderer eller udvides. Som hovedregel kan massivt træ ekspandere omkring 1 % af dets bredde. Eksempelvis ville en bordplade med en bredde på 100 cm kunne arbejde en centimeter. Det er dog primært i bredden træet vil arbejde, hvorfor ændringer på længden ikke vil være bemærkelsesværdige.

Med tiden vil træets farve også modnes. Dette er særligt en konsekvens af påvirkning fra dagslys. Ændring i træets farve vil være mest fremtræden i starten af træmøblets levetid. Ligeledes kan forskellige genstande som vaser, lysestager mm. også efterlade skygger eller skjolder på træets overflade, når disse placeres samme sted over en længere periode. Netop derfor anbefales det, at lade større træoverflader stå bare i de første måneder efter modtagelse af træmøblet. Direkte sollys bør også undgås, da dette er med til at øge risikoen for udtørring og pletter fra pyntegenstande.

Da træ er et naturmateriale er to planker aldrig ens. Knaster, tydelige årestrukture og farvevariation i træet må derfor forventes. Det vil sige, at to produkter af samme model vil aldrig være ens. Designet vil være det samme, men træets udtryk vil variere fra produkt til produkt.

Updating…
  • Ingen varer i kurven.